Döküm Sahanda Etli Keşkek
Malzemeler
3 su bardağı buğday
3 ya da 4 adet haşlamalık kemikli et
Yarım kilo dana kuşbaşı
Tuz
Tereyağı
Tarifimizde 24 cm döküm tencere ve 22 cm sahan kullanılmıştır.
Yapılışı
Ayıklayıp yıkadığımız buğdayları bir gece önceden ıslattık.
Kemikli etleri Hecha döküm tencerenin dibine yerleştirdik.
Yıkayıp suyunu süzdüğümüz keşkeklik buğdayı ekledik.
6 su bardağı su ilave ettik, kısık ateşte 5/6 saat pişirdik.
Diğer yanda döküm sahanımızda kuşbaşı etlerimizi sote ettik.
Pişen keşkeğimize tuz ilave edip tahta kaşık ile iyice özledik.
İçinden kemik parçalarını aldık.
Üzerine biraz pulbiber ilave ettik.
Etleri ekleyip kalan terayağını da gezdirdik.
Servise hazır afiyet olsun.
Döküm tencerede yapabileceğiniz diğer tarifler için blogumuza göz atın!
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0