DÖKÜM SAHANDA ETLİ KEŞKEK
24 cm döküm tencere ve 22 cm sahan kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/22-cm-sahanlar
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler
Malzemeler
3 su bardağı buğday
3 ya da 4 adet haşlamalık kemikli et
Yarım kilo dana kuşbaşı
Tuz
Tereyağı
Yapılışı
Ayıklayıp yıkadığımız buğdayları bir gece önceden ıslattık.
Kemikli etleri Hecha döküm tencerenin dibine yerleştirdik.
Yıkayıp suyunu süzdüğümüz keşkeklik buğdayı ekledik.
6 su bardağı su ilave ettik, kısık ateşte 5/6 saat pişirdik.
Diğer yanda döküm sahanımızda kuşbaşı etlerimizi sote ettik.
Pişen keşkeğimize tuz ilave edip tahta kaşık ile iyice özledik.
İçinden kemik parçalarını aldık.
Üzerine biraz pulbiber ilave ettik.
Etleri ekleyip kalan terayağını da gezdirdik.
Servise hazır afiyet olsun.
Döküm tencerede yapabileceğiniz diğer tarifler için blogumuza göz atın!
- Etiketler: demir döküm demir döküm kullanımı döküm tava döküm tava fiyatları döküm tava seti döküm tava temizliği döküm tavada balık döküm tavada keşkek döküm tavada sebze döküm tavada tavuk döküm tencere döküm tencere fiyatları döküm tencere markaları döküm tencere seti döküm tencere takımı döküm tencere temizliği döküm tencerede pilav etli keşkek hecha hecha mutfak keşkek nasıl yapılır keşkek tarifi pratik tarifler sağlıklı tarifler şef yağız izgül tarif yağız izgül yöresel yemekler
- Gülfem Demircioğlu