Döküm Sahanda Etli Keşkek

RSS

Malzemeler

3 su bardağı buğday

3 ya da 4 adet haşlamalık kemikli et

Yarım kilo dana kuşbaşı

Tuz

Tereyağı

 

Tarifimizde 24 cm döküm tencere ve 22 cm sahan kullanılmıştır. 

Yapılışı

Ayıklayıp yıkadığımız  buğdayları bir gece önceden ıslattık.

Kemikli etleri Hecha döküm tencerenin dibine yerleştirdik.

Yıkayıp suyunu süzdüğümüz keşkeklik buğdayı ekledik.

6 su bardağı su ilave ettik, kısık ateşte 5/6 saat pişirdik.

Diğer yanda döküm sahanımızda kuşbaşı etlerimizi sote ettik.

Pişen keşkeğimize tuz ilave edip tahta kaşık ile iyice özledik.

İçinden kemik parçalarını aldık.

Üzerine biraz pulbiber ilave ettik.

Etleri ekleyip kalan terayağını da gezdirdik.

Servise hazır afiyet olsun.

 

Döküm tencerede yapabileceğiniz diğer tarifler için blogumuza göz atın! 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar