Tam Mevsiminde Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağı ve Hecha'nın gücü, vitamin ve mineral deposu enginarla buluşunca yaz mevsiminin damaklarda yer edinen lezzetini ortaya çıkararak sindirim sisteminizi de düzenlemeye yardımcı oluyor. Enginarın saymakla bitmeyen faydalarını ve nefis zeytinyağlı enginar tarifimizi yazının devamında bulabilirsiniz!
Enginarın Faydaları
1) Fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Lif yönünden de zengin olduğu için sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.
2) Demir bakımından zengin olduğu için demir eksikliği tedavisinde tavsiye edilir.
3) Tansiyonu düzenler.
4) Kan şekerini düzenler.
5) Düşük kalorilidir. Diyet listelerinde kullanılabilir.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Malzemeler:
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy havuç
* 1 orta boy patates
* 250 gr bezelye
* Bir çay kaşığı tuz
* Bir tutam dereotu
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı su
* 6-7 adet enginar (sığdığı kadar)
Hazırlanışı:
1. Hecha düz tavanızı kısık-orta ateşte kademeli olarak 5 dakika kadar ısıtın.
2. Havuç ve patatesleri küp küp, soğanları da ince ince doğrayın.
3. Zeytinyağını tavaya koyun ve doğranan soğanları yağda bir süre kavurun.
4. Soğanlar biraz piştikten sonra önce havuçları koyun ve biraz kavurduktan sonra patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
5. En son bezelyeleri de ekledikten sonra biraz daha kavurup tuzu da ekleyin ve altını kapatın.
6. Sonrasında Hecha sığ tencerenize enginarları dizin ve hazırladığınız iç malzemesini enginar çanaklarının içine doldurun.
7. Geri kalan iç malzemeyi tencerenin kalan kısmına dağıtabilirsiniz.
8. Orta ateşte ısınan tencerenize 1 çay bardağı suyu koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
9. Süsleme için pişmeye yakın üzerine dereotu dağıtın.
10. Ortalama 25 dakika sonra enginarınız hazır! Afiyet olsun. :)
Bu tarifin videosuna YouTube kanalımız üzerinden ulaşabilirsiniz.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0