Bayram Sofraları

RSS
Bayram Sofraları

 

Bir arada olmayı, uzun sofralarda keyifle sohbet etmeyi en çok özlediğimiz bu dönemde, ihtiyacımız olan bayram neşesi evlerimize gelmeye başladı.

Hecha, tüm sofralarınızda olduğu gibi bayram sofralarınızda da hazırlama aşamasından sunuma kadar daima yanınızda! Şimdi size bayram sofralarınız için birkaç önerimiz var.  

 

 

Hangi Döküm Tavamı Kullansam?

Et pişirmenin en verimli ve lezzetli yolu Hecha’larınız bu bayramda da mutfakta en büyük yardımcınız olacak! Et pişirirken hangi tavanızı ve nasıl kullanmanız gerektiğini bilemiyorsanız endişelenmeyin, aslında kurallar çok basit.

Hem ızgara tavalarınızı hem de düz tavalarınızı kullanırken öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken şey iyice ısı aldığından emin olmaktır. Etleri koymadan önce tavanızın hem kenarlarına hem de ortasına su damlatarak test edebilirsiniz. Eğer her noktada eşit şekilde buharlaşıyorsa, tavanız hazır demektir.

Önceden marine ettiğiniz, mangal tadında ve ızgara izi görünümlü etler pişirmek istiyorsanız Hecha ızgara tavalar bunun için uygun olacaktır. Eğer etinizi mühürledikten sonra tereyağı ve çeşitli baharatlarla banyo yaptırma (mantolama) işlemini uygulayacaksanız Hecha düz tavaları da tercih edebilirsiniz. Kalabalık ailelerde evde mangal sefasını yaşamak için ise Hecha büyük kalbur ızgara tava vazgeçilmeziniz olacak!

 

 

Kurban Bayramının Vazgeçilmezi: Kavurma

Kurban Bayramı denince akla ilk gelen şey elbette kavurma! Yüksek ateşte kendi yağıyla pişmesi gereken kavurma eti için en uygun tercih döküm tavadır. Az malzeme ile kolayca yapabileceğiniz kavurmada dikkat etmeniz gereken nokta pişirme aşamasıdır.


Öncelikle Hecha döküm tavanızın iyice ısındığından emin olun. Daha sonra etleri ekleyip kavurun. Tuzu, karabiberi ve dilediğiniz baharatları et piştikten sonra ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

 

 

Dökümün Farkını Hissedin: Kuzu Pirzola

Bayram sofralarınızın yıldızı olacak bir tarife hazır olun! Restoran kalitesinde et pişirmenin sırrı Hecha ile süt ve zeytinyağında marine edilmiş kuzu pirzolaya bayılacaksınız.


Malzemeler:


12 adet kuzu pirzola
10 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı soya sosu
Tane karabiber
2 su bardağı süt
Taze biberiye ve kekik
Dövülmüş kişniş
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı krema


Yapılışı:


Derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyin. Etlerin üzerini geçecek şekilde zeytinyağı koyun. Kabın üzerini streç film ile kapattıktan sonra 10 saat kadar dinlenmeye bırakın. Kuzu pirzolanız tüm lezzeti içine çektikten sonra pişmeye hazırdır! Hecha döküm tavanıza 4-5 dakika kadar ısı aldırıp su damlatarak test edin. Daha sonra marine ettiğiniz etleri tavanıza yerleştirin. Her iki tarafı da ikişer dakika pişirin. İçi sulu sulu ve yumuşacık etleriniz sofralarınızı süslemeye hazır. Afiyet olsun!  

 

 

Döküm Tavada Bol Fıstıklı Katmer

Harika bir akşam yemeğinin ardından tatlı olmazsa olmaz! Bayram coşkusuna yakışan, bol fıstıklı, çıtır çıtır bir katmer iyi olmaz mıydı?

Hecha döküm tavanızda kolayca hazırlayabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli katmer tarifimize YouTube kanalımız üzerinden ulaşabilirsiniz. Mutfağa koşmaya hazır olun, bizden söylemesi!

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar