Sevgililer Günü'ne Özel Kalpli Pizza

RSS

Duygularını  ifade etmenin en güzel yolu, sevgiline enfes yemekler pişirmektir. Bu Sevgililer Günü’nde, “Kalp Pizza” tarifi ile, midesinden kalbine doğru yol alın…

Peki bu oldukça romantik bir yemek fikri olan Kalp Pizza nasıl yapılır, gelin beraber öğrenelim.

Evde kalp şeklinde pizza yapmak için ihtiyacınız olan üç şey: kıvamında bir pizza hamuru, en sevdiğiniz pizza sosu ve en sevdiğiniz malzemeler. Yıllar süren araştırmalarımız sonucunda biz evde yapılan hamurun en iyi sonucu verdiğini öğrendik. Fakat pratik olan yoldan ilerleyelim derseniz eğer, fırınınızdan aldığınız hamuru şekillendirmeye başlamadan önce yaklaşık bir saat oda sıcaklığında bekletmenizi öneririz.

Unlu zeminde merdane ile hamuru açıp, döküm tavanın üzerinde yavaşça şekillendirerek kalp formuna sokmaya  başlayabilirsiniz. Hamur istediğiniz forma girdiğinde damak zevkinize göre soslayabilirsiniz, biz yine de sizlere favori sosumuzun tarifini vermeden duramayacağız!

Bir adet orta boy soğan, yarım kilo domates, birkaç diş sarımsak, biraz zeytinyağı, biraz fesleğen ve kekik, tuz ve karabiberi de eklersek, işte nefis pizza sosumuz hazır! Hecha’nın sos tencereleri bu iş için harika :)

En sevdiğiniz malzemelerle süslediğiniz pizzanıza bir adım daha yaklaştınız. Bu noktada da pepperoni ve mozarellanın uyumundan bahsetmezsek olmaz.

Bonus: Evde Kalp Şeklinde Pepperoni Sucuk Hazırlamak

Sevgililer Günü yemeğinizde onu şımartın! Bu ufak gibi görünen, ama üzerine düşünülmüş hareketlerin onu çok mutlu edeceğine emin olabilirsiniz. Elinizdeki dilimi ikiye katlayın ve tıpkı çocukluğumuzda yaptığımız kağıt kalpler gibi, merkezden aşağıya doğru bir yarım kalp şekli kesin. Kalp şeklindeki pizzanızda ne kadar sevimli görüneceğine inanamayacaksınız.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar