Aslı Tür ile Beslenme Terapisi

RSS
Aslı Tür ile Beslenme Terapisi

Aslı Tür kimdir?

Amerika’nın, bütünsel yaklaşımla eğitimde öncü beslenme okullarından NTA tarafından tasdikli bir Fonksiyonel Beslenme Terapistidir.

Sırasıyla, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, uzun yıllar İstanbul ve New York’da çalışan Aslı, iki kız çocuğu annesi. Beslenmenin büyüsüne kapılması, 12 yıl önce kızının doğumuyla geliştirdiği ve konvansiyonel anlamda tedavisi olmadığı düşünülen otoimmün rahatsızlığının kök sebeplerini araştırmasıyla başlamış. Araştırdıkça karşısına çıkanlar, onu beslenme konusunda profesyonel eğitim almaya ikna etmiş.

Aslı’nın yaklaşımı doğal gıdalar üzerinden şekillenen ve bedenin temel fonksiyonlarını desteklemek ve dengeye getirmek üzerine. Bağırsak & zihin sağlığı ilişkisi, stres & hastalık, ekosistem / doğa / insan sağlığı bütünlüğü sıklıkla üzerinde çalıştığı konular.

Beslenme terapisi bünyesinde, kişiye özel analizlerle, bedenin verdiği semptomları ele alarak, beslenme tarzını değiştirmeye yönelik kişide olabilecek blokaj ve direnci anlamaya yönelik bir plan çiziliyor.  Öne çıkan alanlarda iyileşme sağlamak ve bunların etkilediği vücut sistemlerinde de dengeyi bulmak, amaçtır. Aslı danışanlarının bedensel ve ruhsal bütünsel sağlığının anahtarını kendi eline almasını ve düzenlerinin sürdürülebilir olmasını amaçlıyor. Bu yaklaşım, her alanda dengeye gelebilmiş bir bedenin, kendi ihtiyacını bileceği inancını barındırır.

Terapileri ile sağlığımıza ve yaşam kalitemize önemli bir katkı sağlayan Aslı’nın şu cümlelerini çok sevdik ve sizle paylaşmak istedik.

‘Evdeyiz, dışarıdan yemek yiyemiyoruz. Dolayısıyla yemeklerimizi kendimiz yapıyoruz. Ocakta hızlıca göz kararı bir şeyler karıştırsanız da, yaptığınız yemeğin çok sağlıklı olmadığını düşünseniz de, sizin veya sevdiğiniz birinin hazırladığı yemeği tüketiyor olmanın enerji boyutunda bambaşka faydaları olduğunu biliyor musunuz? Yemeği yapanın sevgisi, özeni, uğraşı, hepsi birleşip parmakların ucundan gıda denen sihirli besine geçerek, onun içinde hayat buluyor. Hayat dediğimiz şey zaten sürekli ve dönüşümlü bir enerji akımıysa, fabrika çıkışlı alternatifler yerine, evde bir yumurta kırmanın, hücre boyutunda ve enerji seviyesinde etkisini düşünün bir… O anneanne pilavının lezzeti, o anne çorbasının sıcaklığı neden başka yerde bulunmaz dersiniz?’

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar