Şimdi Neyin Mevsimi?
Haziran ayı geldi. Yaz mevsimi güzel havasıyla, yeşiliyle, mavisiyle kapıda! Peki, raflarda taze taze göreceğimiz, mevsiminde tüketeceğimiz bu ayın sebze ve meyveleri hangileri? Sağlıklı beslenmek isteyenlerin dikkatine! Tam mevsimiyken hem pratik hem de lezzetli bir garnitür tarifi de yazımızda sizi bekliyor. Üstelik sadece 57 kalori! Sizin mevsiminde tüketmeyi en sevdiğiniz yiyecek hangisi?
Haziran Ayı Sebzeleri ve Meyveleri
- Bezelye, taze fasulye, bakla, enginar, barbunya, kabak, patlıcan, börülce, semizotu, dolmalık biber.
- Kiraz, erik, şeftali, çilek, karadut, kayısı.
Sote Bezelye Tarifi
Malzemeler:
500 gram taze bezelye4 adet arpacık soğan (soyulmuş ve ince ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince ince doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
2 yemek kaşığı ince ince doğranmış maydonoz
Hazırlanışı:
Hecha tavanızı, kısık-orta ateşte 5 dakika boyunca ısıtın. Daha sonra kısık ateşe alıp zeytinyağı, tereyağı ve arpacık soğanı ekleyin. Arpacık soğanlar yumuşayıp kızarıncaya kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip tüm malzemeleri karıştırın. 3-5 dakika bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra maydanozu ekleyin ve karıştırın. Tabağınızı üzerine daha fazla maydanoz ekleyerek veya dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Her yemeğin yanına garnitür olarak tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0