Döküm Tavada Mini Burger

RSS
Döküm Tavada Mini Burger

30 cm büyük yuvarlak ızgara tava kullanılmıştır. Ürünleri aşağıdaki ürün isimlerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.

30 cm yuvarlak ızgara tava

 

Burger için

500 gr kıyma sığır eti (%10-12 yağ içeren)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sos için

4 tane iceberg marul yaprağı (kesilmiş)
2 yemek kaşığı mayonez

Kasede, kıymayı tuz ve karabiber ile 3 dakika yoğurun, sonra eşit ölçülerde 10 adet yassı köfte halinde ayırın. 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Köftelerimizi Hecha demir döküm ızgaramızda çift taraflı olarak pişirin. Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye kesin, ve 30 saniye kadar ızgara üstünde tost kıvamına gelinceye kadar ısıtın. Hazırladığınız sosu ekmeklere sürdükten sonra etlerimizi hamburgerlerimize yerleştirin.

Ekmek Tarifi için

500 gr çok amaçlı un
300 ml süt
40 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kuru maya
10 gr ya da yarım çay kaşığı tuz

Üstü için

1 yumurta sarısı ve 5 yemek kaşığı süt karışımı
Susam ve Haşhaş Tohumu

Şeker ve kuru mayayı süt içinde eritin. Karışımı 10 dk dinlendirin.
Un, tereyağı ve tuzu bir kasenin içine koyun, süt karışımımızı üzerine ekleyin. Hamur pürüzsüz ve elastic olana kadar 15 dk boyunca yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlanınca kasemizin üzerini streç film ile kaplayın. Hamurumuz hacmen 2 katına çıkana kadar bekleyin.

Hamuru 15 parçaya bölün. Parçaları sıkı bir top şekline getirip fırın tepsisin üzerine önceden koyduğumuz parşömen kağıdın üzerine dizin. Fırça yardımı ile ekmeklerin üzerine yumurta sarısı ve sütten yaptığınız karışımı sürüp susam ve haşhaş tohumu serpin. Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırında 20 dk kadar pişirin. Afiyet olsun!

Şef Pelin Dumanlı

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar