Fırında Sebzeli Biftek

RSS
Fırında Sebzeli Biftek

Hecha güvenle fırına girer ve etlerinizi mükemmel pişirir. 🙂

Kullanılan ürünler: 28 cm düz yuvarlak tava

Buradan ulaşabilirsiniz

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar

Malzemeler
1 kg biftek (Kasap etinizi biraz döverse daha iyi olur.)
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
5 adet biber (Dileğinize göre sarı ve kırmızı kapya biberler de kullanabilirsiniz.)
Biraz cherry domates
1 adet patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Karabiber, pulbiber, kekik, tuz
Üzeri için tereyağı

Eti marine etmek için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, kekik

Yapılışı
Biftekleri geniş bir kaba alın, marine etmek için içine sosu koyun ve 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Sebzeleri ve eti Hecha 28 cm düz yuvarlak tavada biraz kızartın.
Tepsiyi yağlayıp kızarttığınız sebzeleri ve biftekleri dizin.
Biraz tuz ve diğer baharatları ekleyin.
Domates ve biber salçasını sulandırıp gezdirerek üzerine ekleyin, tereyağını parça parça koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika, daha iyi pişmiş istiyorsanız 1 saat pişirin.
Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar