Fırında Pilav Üstü Tavuk

RSS
Fırında Pilav Üstü Tavuk


Sizler için bu hafta bayram sofralarına yakışır bir tarif hazırladık.

Özge Beyendik’in tarifi ile tencerenizde hazırlayıp fırında pişireceğiniz pilav üstü tavuğun lezzetine doyamayacaksınız, bizden söylemesi! Tarifin tüm aşamalarını daha detaylı öğrenmek isterseniz Instagram hesabımız üzerinden videosuna ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:
5 parça kemiksiz tavuk kalça
3 tk pul biber
1 tk kimyon
2 tk kekik
Tuz ve karabiber
Varsa 2 tk et baharat karışımı

50 gr tereyağı
1 adet küçük doğranmış soğan
2 diş doğranmış sarımsak
1 kâse doğranmış istiridye mantarı
300 gr pirinç (1,5 su bardağı)
600 ml tavuk suyu ( 3 su bardağı)
Tuz ve karabiber
Piştikten sonra üzerine doğranmış maydanoz

Hazırlanışı:
Baharatların hepsi tavuğun üstüne ilave edilir ve el yardımıyla her tarafına bulanır. Tencereye 1 kahve fincanı zeytinyağı dökülür. Yağ kızınca tavuklar arkalı önlü alacalı kızartılır ve bir kenara alınır.

Tencerede kalan aynı yağa 50 gram tereyağı eklenir. Ufak doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilerek güzelce kavrulur. Ardından istiridye mantarı ilave edilir. 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra pirinç eklenir. Tavuk suyu ilave edilip tuz karabiberi konulur. Kapağı kapatılıp 25 dakika 200 derece fırında pişmeye bırakılır. Sıcak olarak servis edilir.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar