Hecha'ya Çilek Kırmızısı Çok Yakışır!

Hecha’nın renklerine en çok yakışanlardan birinin tam mevsimi! Taze, mis kokulu çileklerin mevsimiyken, reçelini yapmazsak olmaz. Peki, çilek reçelini hiç balzamik sirke ile denediniz mi?
Özge Beyendik’in tarifiyle, klasik reçel tarifinizin dışına çıkın!
Malzemeler:
1 kg çilek400 gr toz şeker ( 2 su bardağı )
5 yemek kaşığı balzamik sirke (75 ml)
1 çay kaşığı tereyağı (Üzerinde oluşacak köpüğü engellemesi için)
Hazırlanışı:
Çilekleri ayıklayın, yıkayın ve büyük olanları ortadan 2’ye ayırdıktan sonra Hecha tencerenize alın. Üzerine toz şeker ve sirke ilave edin. Kaynamaya başladığında tereyağı ekleyin. İlk 10 dakika harlı ateşte, daha sonra 20-25 dakika kadar da kısık ateşte kaynatın. (Bu süre 1 kg çilek için geçerlidir.) Altını kapatıp ılıdıktan sonra temiz bir kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0