MUSKATLI ENGİNAR

RSS
MUSKATLI ENGİNAR

28 cm derin tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-28cm-tencereler/

Malzemeler

2 adet çanak enginar

100 gr. bezelye

4 adet brokoli

1 adet soğan

1 adet portakalın suyu

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber - Muskat

Su

Yapılışı

Soğanları piyaz dilimleyin 28 cm döküm tencere zeytinyağı ile soğanları öldürünceye kadar kavurun. Portakal suyunu un ile karıştırın. Enginarları bütün olarak kavurduğunuz soğanlara ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.

Üzerine unlu portakal suyunun yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 5 dakika karıştırdıktan sonra kalan unlu portakal suyunu sebzelerin üzerine ekleyin ve sebzelerin üzerini örtecek kadar su ilave edin, kaynamaya bırakın. Bir taşım  kaynadıktan sonra altını kısın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pişmeye yakın tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyin. Pişmeden 3-4 dakika kadar önce bezelye ve brokolileri ekleyin ve daha sonra ateşten alın.

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu