Muskatlı Enginar
28 cm derin tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-tencereler
Malzemeler
2 adet çanak enginar
100 gr. bezelye
4 adet brokoli
1 adet soğan
1 adet portakalın suyu
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber - Muskat
Su
Yapılışı
Soğanları piyaz dilimleyin 28 cm döküm tencere zeytinyağı ile soğanları öldürünceye kadar kavurun. Portakal suyunu un ile karıştırın. Enginarları bütün olarak kavurduğunuz soğanlara ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.
Üzerine unlu portakal suyunun yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 5 dakika karıştırdıktan sonra kalan unlu portakal suyunu sebzelerin üzerine ekleyin ve sebzelerin üzerini örtecek kadar su ilave edin, kaynamaya bırakın. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişmeye yakın tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyin. Pişmeden 3-4 dakika kadar önce bezelye ve brokolileri ekleyin ve daha sonra ateşten alın.
Şef Yağız İzgül
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0