Pastırmalı Focaccia

RSS
Pastırmalı Focaccia

Hecha farkıyla meşhur İtalyan ekmeğini, Kayseri esintileriyle donattık! 

24 cm Hecha Tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler

Malzemeler

250 gr. pastırma

100 gr. un

30 ml. su

30 ml. zeytinyağı

1 çay kaşığı kuru maya

Domates sos

Tuz

Hamuru yağlamak için zeytinyağı

Hazırlanışı

İtalyan esintisi başlıyor!

Bir kasede kuru maya, un ve tuzu karıştırın. Ortasını açıp su ve zeytinyağını koyun. Kıvamlı bir hamur yoğurup top haline getirin. 24 cm Hecha tencereyi zeytinyağı ile sıvayın ve kasenin içine koyun.

Ağzını kapatıp 20 dakika mayalanması için bekletin. Ebat olarak iki katına çıktığında olmuş demektir. Fırını 200 dereceye getirin. Hamuru 5-10 dakika kadar daha yoğurun. Tercihen sığ bir döküm tencere ya da tavanın tabanını zeytinyağı ile sıvayın ve hamuru bu tencere ya da tavanın dibine, kenarlara doğru açılacak şekilde (pizza hamuru gibi) serin. 10 dakika kadar 200 derecede pişirdikten sonra hamuru alın. Fırının ısısını 220 dereceye yükseltin.

Bir fırça yardımı ile domates sosunu önceden pişirdiğiniz hamurun üzerine sürün. Pastırmaları ince dilimler halinde dilimleyip üzerine yayın. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri veya rende mozzarella da serpiştirin. 30 dakika kadar daha pişirdikten sonra servis için tabaklara alabilirsiniz.

Focaccia’nın pastırmalı yorumu tam bizlik!

İtalyanların klasik zeytinyağlı ekmeği focaccia şüphesiz dünyadaki en lezzetli ekmeklerden birisidir. Kaya tuzu ve biberiye ile yapılan en klasik focaccia neredeyse tüm İtalyan restoranlarında bulabileceğiniz bir afiyetliktir.

Birçok yerde yemekten önce aperatif olarak da ince dilim focaccia’lar görebilirsiniz. Üzerine domates sosu ve et ya da zeytin ile etkili bir iştah açıcıdır. Böylesi güzel bir lezzete nasıl biraz Türk yorumu katabiliriz diye düşündüm ve pastırmalı yapmaya karar verdim. Sonuç harika oldu.

Lezzet Önerisi

Focaccia’yı sadece pastırmalı veya sadece peynirli olarak hazırlayıp lezzetli bir kahvaltılık haline getirebilirsiniz. Damak zevkinize göre farklı malzemeler de kullanabilirsiniz, yaratıcılığınızı kullanmaktan çekinmeyin.

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar