Mısırlı Kuzu Pirzola
Tarifte 28 cm kare ızgara tava kullanılmıştır. Kare Izgara Tavalar için Tıklayınız.
Malzemeler
Tereyağı
Zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 mısır koçanı
Cherry domates
7 kalem kuzu pirzola
Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağını ve biraz zeytinyağını Hecha ızgara tavanıza koyun. 3 diş sarımsağı öğütüp tavanın içine ekleyin. 2 mısır koçanını kesin. Tavaya dizdiğiniz mısırları kızartın. Üstüne biraz zeytinyağı ekleyin. Etlerin iki yüzüne de tuz ve karabiber dökün. Mısırları aldıktan sonra, aynı tavaya biraz daha zeytinyağı ekleyip domatesleri koyun, mısırın aroması domateslere de geçeceği için çok lezzetli olacaktır. Etleri tavaya alıp her iki yüzünü de 3er dakika pişirin.
Şimdi sunum vakti. Afiyet olsun!
- Cengiz HAN
Yorumlar 0