Fırında Mantarlı Pilav
1 kişilik
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 40 dakika
28 cm sığ tencere kullanılmıştır,
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-sig-tencereler
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 avuç mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 adet havuç
1 avuç bezelye
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
GİRİŞ
Hem nostaljik bir lezzet, hem de keskin harika bir lezzeti var. Denemeniz gereken lezzetlerden biri…
YAPILIŞI
Sığ bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp eritin. Küçük küpler halinde doğradığınız soğanları tencere atın ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinci ekleyin. Mantarları ince ince kesip soğan ve pirinçle beraber birkaç dakika kavurun. Son olarak küçük küpler halinde kestiğiniz havuçları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. 2,5-3 bardak su ilave edin, kaynatın ve hemen sonra altını kısın. Tuz, karabiber, bezelye ve salçayı ekleyin, kapağını kapayıp 15-20 dakika pişirin. Pilavı fırına vereceğimiz için uzun süre demlendirmeye gerek yok, hatta suyunu tam çekmeye yakınken bile alabilirsiniz.
4 adet güveç kasesinin içini yağlayın ve sırasıyla pilavı bu kaselere aktarın. Üzerlerine kaşar peynirini serpin ve önceden 190 derecede ısıttığınız fırında 10-15 dakika, peynir altın rengi alana kadar pişirin. Peyniri bolca serpmeyi ihmal etmeyin ki üzerinde güzel bir kabuk yapsın. Mantarlı pilavınız hazır, size sadece afiyetle yemek kalıyor.
Şef Yağız İzgül
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0