Döküm Tavada Ayva Tatlısı

RSS
Döküm Tavada Ayva Tatlısı

28 cm döküm düz tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar

Malzemeler

2 adet büyük ayva

3 çay bardağı toz şeker

1 adet çubuk tarçın

7 adet karanfil

Yarım limonun suyu

1 bardak su

Servis için

100 gr. kaymak

Ceviz

Kararmaması için

1 lt. su

Yarım limon

Yapılışı

Ayvaları soyduk, ortadan ikiye kestik ve kararmaması için limonlu suya bıraktık. Sonrasında Hecha 28 cm düz yuvarlak tavaya yerleştirdik. Her bir ayva diliminin üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekledik. Ardından su, limon suyu, karanfil ve çubuk tarçını ekledik. Orta ateşte biraz pişirdik ardından kısık ateşe aldık. Bu işleme ocağın en küçük haznesinde 1 saat kadar devam ettik. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan aldık, 2-3 saat dinlenmeye bıraktık. Dinlendikten sonra ayvaları kaymak ve cevizle süsledik, siz kendi zevkinize göre dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar