Portakallı Tarçınlı Rulo

RSS
Portakallı Tarçınlı Rulo

24 cm döküm tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1/3 su bardağı şeker
4-5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tarçın
1,5 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Bir kapta, süt, maya ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenerek karıştırın. 5 dk mayanın kabarmasını bekleyin.
Daha sonra kalan şeker, tereyağı, yumurta, portakal kabuğu rendesi ve tuz ekleyip karıştırın.
Un ekleyin ve pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun.. Üzerini hava almayacak şekilde örtün ve hamur iki katına çıkana kadar 1 saat dinlendirilir.
Bir kasede toz şeker ve tarçını karıştırın.
Hamuru dikdörtgen şeklinde çok ince olmayacak şekilde açın. (İsterseniz hamuru ikiye ayırarak da yapabilir, farklı kalıplarda pişirebilirsiniz) ) 1,5 yemek kaşığı tereyağı hamurun her tarafına sürün.. Üzerine tarçınlı karışımdan serpin. Hamurun uzun kenarından sıkıca rulo yapılır ve iki parmak kalınlığında kesin.
Hecha 24 cm döküm tencereyi tereyağı ile yağlayın. Kestiğiniz hamur parçalarını 2 cm aralıklı olarak tencereye dizin. 180 C’ de önceden ısıtılmış fırında 20 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Ilık servis yapın. Afiyet olsun! 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar