Mantarlı Hindi But Sote
24 cm döküm tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler
Malzemeler
500 gr kemikleri ve derisi alınmış hindi but
350 gr mantar
1 büyük havuç
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası
2 yemek kaşığı dolusu elma sirkesi
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Kekik
Yapılışı
Hindi butu ve soğanı küp küp, mantarları sapları ile birlikte, havuçları da yarım daire şeklinde doğrayın.
Hecha 24 cm Döküm tencereye yağları koyun ve ısıtın.
Doğranmış soğanı tencereye koyun pembeleşene kadar kavurun.
Hindiyi ilave edin ve hindiler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte ara ara karıştırarak kavurun. Hindiler pembe rengini kaybettiğinde tuz, karabiber ve muskat ekleyin.
Sirke, ve salçaları ilave edin. Yarım su bardağı su ekleyerek 5 dk karıştırarak pişirin.
Doğranmış mantarları ve havucu ilave edin. Bir su bardağı su ekleyip tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını kısın.
35 dk kısık ateşte pişirin. Pişince üzerine kekik serperek 20 dk dinlendirip servis yapın.
#HechaElçisi Hilal Dokuyucu
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0