Mantarlı Hindi But Sote

RSS
Mantarlı Hindi But Sote

24 cm döküm tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler

Malzemeler

500 gr kemikleri ve derisi alınmış hindi but

350 gr mantar

1 büyük havuç

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası

2 yemek kaşığı dolusu elma sirkesi 

Tuz

Karabiber

Muskat rendesi

Kekik

Yapılışı

Hindi butu ve soğanı küp küp, mantarları sapları  ile birlikte, havuçları da yarım daire şeklinde doğrayın.

Hecha 24 cm Döküm tencereye yağları koyun ve ısıtın.

Doğranmış soğanı tencereye koyun pembeleşene kadar kavurun.

Hindiyi ilave edin ve hindiler suyunu salıp çekene kadar  orta ateşte ara ara karıştırarak kavurun. Hindiler pembe rengini kaybettiğinde tuz, karabiber ve muskat ekleyin.

Sirke, ve salçaları  ilave edin. Yarım su  bardağı su ekleyerek 5 dk karıştırarak pişirin.

Doğranmış mantarları  ve havucu ilave edin. Bir su  bardağı  su ekleyip  tencerenin ağzını  kapatın ve ocağın altını  kısın.

35 dk kısık ateşte pişirin. Pişince üzerine kekik serperek 20 dk dinlendirip servis yapın.

 

#HechaElçisi Hilal Dokuyucu

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar