Döküm Tencerede Risotto
28 cm döküm sığ tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-sig-tencereler
Malzemeler
250 gr taze porçini mantarları (büyük büyük doğranmış)
1 büyük soğan (ince kıyılmış)
2 kap risotto pirinci
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
½ bardak beyaz şarap
1 kap parmesan peyniri (rendelenmiş)
1 küçük sebze veya et bulyon
Tuz
Servis için ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Hecha demir döküm tencerenize zeytinyağını gezdirin, Üzerine doğranmış mantarları ekleyin ve 15 dakika karıştırarak kavurun. Mantarları tencereden alıp başka bir kaba yerleştirin. Bu arada küçük bir tencerede et bulyonu düşük ateşte eritin. Aynı tencereye soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyin ve güzel bir koku yayılana ve pirinçler tane tane ayrılana dek kavurun. Üzerlerine şarabı dökün ve karıştırın. Ardından 1 çorba kepçesi yardımıyla pirinç iyice suyunu çekene ve üstüne çıkana kadar kadar et suyundan ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırmaya başlayın ve karıştırmaya devam edin. 5 dakika sonra mantarları ekleyin. Risotto her suyunu çektiğinde et suyu ekleyin. Pirinç iyice yumuşadığında ateşin altını kısın ve baharatlayın. Yağını ekleyin sonra da parmesanı üzerine serpiştirin. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Şef Pelin Dumanlı
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0