3 Peynirli Turta
Malzemeler
Hamur için:
220 gr. tereyağ
2 bardak ve 2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı su
İçi için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 kaşık zeytinyağı
2 bağ ıspanak
1 su bardağı haşlanmış nohut
Hellim peyniri
İzmir tulumu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırın ve iç malzemeler hazır olana kadar dinlendirin. Ispanakları yıkayın ve ince ince doğrayın. Tuz ekleyip hafifçe ovun ve suyunu sıkın.
Bir kapta zeytinyağı ile unu hafifçe kavurun, sütü ekleyip karıştırın.
Ispanakları ve nohutu ilave edin, karabiber serpin ve karıştırın.
Hecha 28 cm sığ tencereyi tereyağ ile yağlayın. Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Tencerenin büyüklüğünden biraz daha büyük açın.
Açılan hamuru tencereye yerleştirin, kenarlarını tencere boyunda yükseltin.
Hamurun alt tabanına dilimlenmiş hellim peynirini serin.
İç harcı peynirin üzerine dökün ve düzeltin.
Üstüne dilimlenmiş kaşar ve hellimleri yerleştirin.
Kalan hamuru tencere büyüklüğünde açıp kapak yapın.
Kenarlarını elinizle kapatın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
#HechaElçisi Hilal Dokuyucusu
- Cengiz HAN
Yorumlar 0