5 Adımda Baharatlı Yumurta

RSS
5 Adımda Baharatlı Yumurta

Hazırlanışı bir o kadar pratik, iki ısırık atıştırmalıklar elbette haşlanmış yumurtalar! Aslında çocuk oyuncağı diye tabir ettiğimiz yumurta pişirmede yapılan bazı hatalara beraber göz atalım.

  1. Yumurtaları haşlayın.

En iyi baharatlı yumurta, iyi pişirilmiş haşlanmış yumurta ile başlar. Bizim en sevdiğimiz yöntem, Hecha döküm sos tenceresine yumurtaların üstünü geçecek kadar su ekleyip, suyu kaynaıp yumurtaların yaklaşık 10 dakika boyunca pişmesini beklemektir. Bu yöntem yumurtanın beyazının sertleşmesine fırsat tanırken, sarısını kremsi hale getirir.

 

  1. Haşlanmış yumurtaları soğutmak.

Baharatlı, nefis yumurtalar hazırlamanın en önemli adımı soğutmadır. Yumurtalar hala sıcakken beyazı hassastır, yırtılması ve parçalanması kolaydır. Pişmiş yumurtaları soğutmanın en hızlı ve en kolay yolu, ocaktan çıktıktan hemen sonra birkaç dakika buz banyosu yaptırmaktır. Baharatlı ve acılı yumurtaların hazırlanmasını kolaylaştırmanın yanı sıra, bu adım haşlanmış yumurtanın soyulmasını da kolaylaştırır.

  1. Yumurtanın sarısının en iyi hali!

Baharatlı ve acılı yumurta hazırlarken, sarısının kıvamı kremsi olmalıdır. Pürüzsüz ve topaklarından ayrılmış yumurta en iyisidir. Pürüzsüz, topaksız bir dolgu için, kaseye diğer dolgu malzemelerini eklemeden önce yumurta sarısını çatal ya da patates ezici yardımı ile kremsi hale getirin.

  1. Biraz cimri davranın.

Mayonez ve yoğurt, acılı yumurtalara kremsi dokuyu veren malzemedir. Ancak, bu malzemeleri az az eklemekte fayda var, gerekenden fazlası eklendiğinde dolgunun tadını bozmakla kalmaz, aynı zamanda dokuyu gevşek ve akıcı bir hale getirebilir. Doğru miktarda mayonez ve yoğurt iyi lezzet ve iyi doku sağlar. Her zaman daha fazla mayonez ekleyebileceğinizi unutmayın, ancak fazlasını ekleyip karıştırdığınızda onu geri almanız mümkün değildir. Bu noktada elinizi korkak alıştırın ve gerekirse daha fazla ekleyin.

  1. Baharatlı ve acılı yumurtaları önceden hazırlayın.

Yumurtalar bir haftaya kadar buzdolabında kapalı bir kapta pişirilmiş şekilde muhafaza edilebilir ve saklanabilir. Dolgu, servis işleminden iki gün önceye kadar yumurtalardan ayrı olarak yapılabilir ve saklanabilir. Misafirlere hazırlıksız yakalanmaya son!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • basak ilhan
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar