Manisa'dan Tahinli Pide

RSS

Manisa’nın meşhur tahinli pidesini bir de Hecha farkı ile deneyin.

22 cm sahan kullanılmıştır.

 

 

 

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt

2 su bardağı ılık su

1 adet yaş maya

3 dolu yemek kaşığı şeker

1 kilo un

İç malzemesi;

  1. 5 veya 2 su bardağı tahin,

1 kase toz şeker,

Sıvı yağ (elimizi yağlamak için),

 Yapılışı

 Yaş mayayı elinizde küçülterek, hamur yoğuracağınız kaba alın. Sonra içine ılık sütü ve ılık iki bardak suyu ekleyin. Daha sonra üç kaşık şekeri ekleyin. Sonra da unu yavaş yavaş ilave edin. Elimize yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Un fazla gelirse, yettiği kadarını koyabilirsiniz. Üzerini plastik poşet ile kapattığınız hamuru 1.5 saat bekletip mayalayın. Hamurdan yağladığınız elinizle elma büyüklüğünde parçalar alıp yine elinizi yağlayarak servis tabağı büyüklüğünde açın. Tahini üzerine bolca sürün. Üzerine bir yemek kaşığı şeker gezdirebilirsiniz.

Tahinli hamuru geniş rulo yapıp kenara bırakıp diğer hamurlara aynı işlemi uygulayın. Kenarda bekleyen ruloyu elinizle çekerek uzatın. Çok kolay uzayacaktır. Arada kopsa da fark etmez. Uzayan hamuru kıvrım böreği şekli verin. Büyüklüğü size bağlı. Kıvırma işi bitince üzerine iki yemek kaşığı tahini sürerek elinizle iyice bastırın. Fazla kabarmaması için. Eğer rengi parlak olsun isterseniz yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış ısıttığınız Hecha sahan tencerenizde 30 dakika kadar pişirin.

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar