Döküm Sahanda Adaçaylı Bulgur Pilavı
MALZEMELER
1 su bardağı iri bulgur
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
20 gr tereyağı
1-2 yaprak taze veya kurutulmuş adaçayı
Tuz
YAPILIŞI
Tereyağı ve zeytinyağını Hecha 22 cm döküm sahanda eritin. Arpa şehriyeyi koyup hafif renk değiştirene kadar kavurun.
Bulguru yıkayıp süzün ve arpa şehriyeye ilave edip 1 dk kavurun.
Tuzu ve sıcak suyu ekleyin. Üzerine adaçayını koyup, sahanınızı uygun bir kapak ile kapatın. Bulgurlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun!
#HechaSever Hilal Dokuyucu
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0