Tavuk Suyu Nasıl Yapılır?

RSS
Tavuk Suyu Nasıl Yapılır?

Mağazadan satın almak en kolayı olsa da, ev yapımı tavuk suyu tarifinden daha özel bir tat yoktur. İster çorbada, ister güveçte, ister lezzetli bir risottoda kullanılsın, ev yapımı tavuk suyu lezzeti olağanüstü zenginleştirir.

Peki, evde kendi tavuk suyunu hazırlamanın faydaları nelerdir? Kendi tavuk suyunu baştan sona hazırlarken, eklediğiniz malzemeleri kontrol edebilir ve tam olarak istediğinizi aldığınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca, ev yapımı tavuk suyunun üç aya kadar dondurucuda saklanabileceğini de söyleyip, tarifimize geçiyoruz.

Malzemeler

1 küçük tavuk

1 büyük soğan (Dörde bölünmüş ve yüzeyin iyi durumda olması önemli)

2 orta boy havuç

Büyük parçalar halinde kesilmiş 2 sap kereviz

Büyük parçalar halinde kesilmiş 8 dal maydanoz

4 dal kekik

1 diş sarımsak

Karabiber

1 defne yaprağı

İhtiyacınız olan ürünler: 28 cm döküm tencere, bir kepçe, peynir bezi, sicim ve kevgir.

Hazırlanışı

Tavuğu döküm tencerenize yerleştirin. 8 bardak soğuk suyu ekleyin. Tencerenin tavuktan büyük olmasına mutlaka özen gösterin, böylece suyun bileşenlerin etrafında akmasına ve en çok lezzeti almasına izin verir. Ayrıca, yüzeye yükseleyen her şeyi ortadan kaldırmayı da kolaylaştıracaktır.

Suyu yavaşça kaynama noktasına getirin. Kaynadıkça tepeye çıkan her şeyi sıyırın ve atın. 30 dakika pişirin.

Soğan, havuç ve kerevizi ekleyin, bir buçuk saat daha pişirin.

Maydanoz, kekik, sarımsak, karabiber ve defne yaprağını peynir bezinin içine yerleştirin. Sarın ve sicim ile bağlayın. Bu işlemi poşet çay sistemine benzetebilirsiniz, bitkiler lezzetini suya geçirdikten sonra çıkarabilirsiniz.

Tavuk ve sebzeleri büyük bir kaseye aktarın ve suya biraz tuz ekleyin. Tavuğu ayıklayın, cildi ve kemikleri atın ve çorba ile servis yapmak veya başka bir tarif için kullanmak üzere ayırın.

Temiz bir tülbenti bir kabın üzerine yerleştirin ve kevgir gibi kullanın. Tavuk suyunu içine kepçe yardımı ile doldurun. Bu işlem, tavuk suyunda kalan artıkları yakalayacaktır.

Suyu kavanozlara veya kaplara aktarın, 5 gün kadar soğutun veya 3 aya kadar dondurun.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar