Döküm Tavada Banana Bread

RSS

Bu tarifte 28 cm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar

Malzemeler
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 su bardağı şeker
1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı
4 adet olgun muz (1 adet muz da üzeri için)
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilin

Hazırlanışı
Fırınımızı 180 derecede açtık ve ısınmaya bıraktık.
Olgunlaşmış muzlarımızı doğrayıp, bir kapta ezdik. 
Un, vanilya, tarçın, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kapta harmanladık.
Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpmaya başladık, ardından yağı ekledik.
Ezdiğimiz muzları, yoğurdu ve vanilya özütünü karışıma ekledik.
Ardından ayrı bir kapta karıştırdığımız kuru malzemeleri de ekledik ve mikserin en düşük ayarında çırpmaya başladık. 
Döküm tavamıza tüm malzemeyi ekledik.
Son olarak, üstü için ayırdığımız muzu doğradık, üzerine yerleştirdik.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 45 dakikaya yakın pişirdik. 
5-10 dakikada bir kontrol etmeyi ihmal etmedik.
Ve işte tarifimiz hazır! Afiyet olsun.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar