Döküm Tavada Banana Bread
Bu tarifte 28 cm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar
Malzemeler
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 su bardağı şeker
1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı
4 adet olgun muz (1 adet muz da üzeri için)
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilin
Hazırlanışı
Fırınımızı 180 derecede açtık ve ısınmaya bıraktık.
Olgunlaşmış muzlarımızı doğrayıp, bir kapta ezdik.
Un, vanilya, tarçın, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kapta harmanladık.
Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpmaya başladık, ardından yağı ekledik.
Ezdiğimiz muzları, yoğurdu ve vanilya özütünü karışıma ekledik.
Ardından ayrı bir kapta karıştırdığımız kuru malzemeleri de ekledik ve mikserin en düşük ayarında çırpmaya başladık.
Döküm tavamıza tüm malzemeyi ekledik.
Son olarak, üstü için ayırdığımız muzu doğradık, üzerine yerleştirdik.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 45 dakikaya yakın pişirdik.
5-10 dakikada bir kontrol etmeyi ihmal etmedik.
Ve işte tarifimiz hazır! Afiyet olsun.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0