Ekşili Dut Yaprağı Sarması
28 cm sığ tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-sig-tencereler
Malzemeler
200 gr. dut yaprağı
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
3 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
100 ml. zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı yeni bahar
Tuz
Karabiber
Sos için
1 yemek kaşığı domates salçası
20 gr. tereyağ
Yarım su bardağı su
Hazırlanışı
Dut yapraklarını yıkadık, 24 cm döküm tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip, 5 dakika haşladık.
Daha sonra suyunu süzüp beklettik.
Soğanları ufak ufak doğradık.
Pirinç ve bulguru yıkadık.
Maydanoz ve dereotunu doğradık.
Pirinç, bulgur, soğan ve yeşillikleri bir kaba alıp karıştırdık.
Üzerine salça, baharatlar, zeytinyağı ve ekşileri ekleyip iyice harmanladık.
Dut yapraklarına uygun miktarda ekleyip sardık.
Hecha 28 cm döküm sığ tencereye muntazam şekilde dizdik. En üstüne ağırlık koyduk.
Sos için yağı 28 cm düz yuvarlak tava koyduk. Salçayı hafif kavurduk.
Üzerine suyu ekledik ve sos hazırladık.
Hazırladığımız sosu sarmaların üzerine döktük.
2 su bardağı su da ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirdik.
Pişince ağzını açıp soğuttuk. Tabağa dizdik ve oda sıcaklığında servis zamanına kadar dinlendirdik.
#HechaElçisi Hilal Dokuyucu
- Cengiz HAN
Yorumlar 0