Ballı Soyalı Tavuk Kalçaları

RSS
Ballı Soyalı Tavuk Kalçaları

 

28 cm düz yuvarlak döküm tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar

Malzemeler

500 gram tavuk kalçası,

2 çorba kaşığı zeytinyağı,

1 çay kaşığı kimyon,

1 çay kaşığı toz biber,

1 çay kaşığı sarımsak tozu,

Tuz ve karabiber,

2 çorba kaşığı bal,

1 çorba kaşığı soya sosu,

1 misket limonunun suyu ve kabuğunun rendesi.

 

Yapılışı 

Tavuk kalçalarını, kimyon, toz biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Zeytinyağı ile yağlanmış kızgın tavada, iki yüzlerini de dörder dakika pişiriyoruz. Tavukları bir tabağa alıp tavanın altını kısıyoruz. Bal, soya sosu ve lime suyunu ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Tavukları ve tabakta biriken sularını tavaya alıp tekrar karıştırıyoruz. Lime kabuğu ve dilimleri ile servis ediyoruz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar