Ballı Soyalı Tavuk Kalçaları
28 cm düz yuvarlak döküm tava kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar
Malzemeler
500 gram tavuk kalçası,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı toz biber,
1 çay kaşığı sarımsak tozu,
Tuz ve karabiber,
2 çorba kaşığı bal,
1 çorba kaşığı soya sosu,
1 misket limonunun suyu ve kabuğunun rendesi.
Yapılışı
Tavuk kalçalarını, kimyon, toz biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Zeytinyağı ile yağlanmış kızgın tavada, iki yüzlerini de dörder dakika pişiriyoruz. Tavukları bir tabağa alıp tavanın altını kısıyoruz. Bal, soya sosu ve lime suyunu ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Tavukları ve tabakta biriken sularını tavaya alıp tekrar karıştırıyoruz. Lime kabuğu ve dilimleri ile servis ediyoruz.
- Cengiz HAN
Yorumlar 0