Balık Pişirmenin Püf Noktaları
Öncelikle balığın lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken ilk nokta balığın taze olmasıdır. Balık pişireceğiniz gün balığınızı almalısınız. Balık alırken mevsimine göre seçimler yapmak balığın daha yağlı ve lezzetli olmasında önemlidir.
Balığı ızgara olarak pişirmeyi tercih ediyorsanız balığın üzerine pişirmeden en az 2 saat önce zeytinyağı sürebilirsiniz. Balığın içerisine ise defne yaprağı, sarımsak ve tuz ilave ederek balığı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca balığınızı ızgara olarak pişirirken arada üzerlerine fırça ile yağ sürerek nar gibi kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Buğulama yapmak için tavaya az miktarda su, sıvı yağ veya tereyağı ilave ederek ocağın ateşini yüksek hale getirin. Böylece buğulama şeklinde pişireceğiniz balıklarınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Balıklarınızın üzerine dilerseniz tat vermesi için biraz tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz.
Balıkların fırında daha iyi ve daha çabuk pişmesi için her iki tarafına da bıçakla çizik atmak gerekir. Böylece balıklarınızın içi de daha hızlı pişer.
Size verdiğimiz püf noktalarla yaptığınız balık enfes olacak!
Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash
- basak ilhan
Yorumlar 0