Ahşap Kesme Tahtası Kullanım ve Bakım Kılavuzu

Ahşap, gözenekli bir malzemedir ve nem oranına bağlı olarak genişler-daralır. Malzemede çatlamaya sebep olabilecek haddinden fazla çalışmadan kaçınmak için, ürün özenli ve dikkatli kullanılmalıdır.

Ürününüz hâlihazırda gıda güvenliği için mineral yağ ile kaplanmıştır.

 

Kullanım Detayları

 

Ürün üzerinde yiyecek hazırladığınız esnada ahşabı ısı lambası ya da kızgın tava üzerinde konumlandırmadığınızdan emin olunuz.

Güçlü renklere sahip gıdalar ağaca rengini verebilir, ek koruma olarak yağ geçirmez kağıt kullanınız.

Ürünü yüksek sıcaklık ve nem koşullarından uzak yerlerde muhafaza ediniz.

 

Temizlik

Aşındırıcı olmayan sünger ya da kuması; su ile ıslatarak siliniz.

Temiz su ve nemli bir bez yardımı ile deterjanı durulayınız. Ürünü suya daldırmamaya özen gösteriniz.

Kuru bir havluyla sildiğiniz ürünü, tamamen kuruması için tercihen dik pozisyonda asarak bekletiniz.

Ürününüz tamamen kuruduğunda ve temizlendiğinde güvenle dolaba veya rafa kaldırabilirsiniz.

Ahşap ürünler kesinlikle bulaşık makinesinde yıkamaya uygun değildir.

 

Bakım

Ürünü yukarıda tarif edildiği şekilde temizleyiniz.

Tamamen kurumasını bekleyiniz.

Yüzeye bol miktarda mineral yağ sürünüz

Özellikle makta - üst ve alt yüzey bölgesinin iyice yağ ile kaplandığından emin olunuz.

Ürünü dik konumlandırarak mineral yağı emmesini bekleyiniz.

 

OILED WOOD CARE INSTRUCTIONS