Sonbaharda Beslenme Önerileri

RSS
Sonbaharda Beslenme Önerileri

Soğuyan havalar sebebiyle, sonbaharda soğuk algınlığı, direnç düşmeleri ve nezle oldukça yaygındır. Bu hastalıklarla baş edebilmenin en etkili yolu sağlıklı ve düzenli beslenmektir. Sıcaklığın ani düşüşü ile birlikte, hasta olmaya oldukça müsait vücudumuzu vitaminler, mineraller ve çeşitli takviyelerle güçlendirmemiz şart.

O zaman buyrun, nelere dikkat etmeliyiz beraber bakalım.

Protein alın

Günlük beslenmede yeterli miktarda protein almamız şart. Süt ve süt ürünleri, yumurta gibi protein değeri yüksek besinleri tüketmek oldukça önemlidir fakat fazla miktarda protein alımı vücudunuz için zararlı olabilir, kararında tüketmenizi öneririz.

 

Sebze yemekleri tüketin

Sebze yemekleri yüksek miktarda vitamin ve mineraller içerir. C vitamini ve A vitamini açısından oldukça zengin olan sebze yemekleri, aynı zamanda antioksidan açısından güçlüdür.

 

Probiyotik ürünler tüketin

Probiyotikler "iyi bakteriler" içerir, bunlar tüketildiği zaman sağlığa yararlı olan mikroorganizmalardır. Sağlıklı bir sindirim ve bağışıklık sistemine sahip olmak için probiyotik tüketimi oldukça güvenlidir. Probiyotikli gıdaları mutlaka tüketmeye çalışın.

 

Çinko zengini besinler tüketin

Ara öğünlerde yağlı kuruyemişler tüketin. Fındık, ceviz, badem gibi çinko açısından oldukça zengin bu kuruyemişler sayesinde metabolizmanız hızlanır.

 

C vitamini ve Folik Asit alın

Soğuk havaların vazgeçilmez besinleri elbette birer vitamin deposu olan turunçgillerdir. Her gün mutlaka en az bir adet turunçgil tüketmelisiniz.

 

Haftada iki kez balık tüketin.

Omega 3 yağ asitlerinin en önemli kaynağı balıktır. Haftada iki defa mutlaka balık tüketmenizi öneririz.

 

Son olarak, bol bol su için!

Sağlıklı ve zinde ysaşamın püf noktası bol su içmektir. Günde en az 1,5 lt. su için. 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar