Püf Noktaları ile Taze Fasulye Tarifi

RSS
Püf Noktaları ile Taze Fasulye Tarifi

 

Taze fasulye gibi bir klasikten söz edilince mutlaka herkesin aklında formüle edilmiş bir tarif belirir. 

Bu sebeple Şef Ceyda Artun sizin için, klasik taze fasulye tarifini zaten çok iyi bildiğinizi düşünerek, bu zamana kadar görmemiş olabileceğiniz bir tarifini ve püf noktalarını verdi.

Her sofrada yerini almış, efsane taze fasulye lezzetini bir de Hecha’nın lezzet farkı, bizim püf noktalarımız ve biraz farklı bir tarifi ile deneyin!

 

Malzemeler:

  • Soğan
  • Sarımsak
  • Taze fasulye
  • Rende domates
  • Meyve şekeri
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Limon kabuğu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

 

Yapılışı:

  1. Bu tarifte zeytinyağı derken bolca zeytinyağı kast ediyoruz. Yani ilk zeytinyağında tencerenizin dibi kaplanacak kadar koymalısınız.
  2. Fasulyelerin kenarlarını soyacak ile alın ve eşit kalınlıkta olacak şekilde daha kalın olanları yarıya bölün.
  3. Soğanları önden kavurmayın. Her şeyin aynı anda pişmesi ve soğanların yemeğin bitiminde aşırı erimiş halde olmamasını tercih ediyoruz.
  4. Bu tarifte hiç karıştırmadan pişireceğiniz için her katmanı muhakkak tuzlayın.
  5. 1 yemek kaşığı kadar meyve şekeri ekleyin. Normal şeker de kullanabilirsiniz. Domates veya salça koyduğunuz yemeklere muhakkak asit dengesi için şeker eklemenizi tavsiye ederiz.
  6. Nar ekşisi eklemeye ön yargılı yaklaşmayın, fasulye ile çok yakışıyor!
  7. Limon ekşisi yerine aromasını almak isterseniz bizim gibi kabuklarını kullanabilirsiniz.
  8. Hiç su eklemeyin, domates suyu ve fasulyenin bırakacağı su yeterli olacaktır.
  9. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika, kapak açık 10 dakika pişirin.
  10. Hecha demir döküm tencereniz ısının eşit dağılarak yemeğin dengeli pişmesine yardımcı olacaktır.
  11. Servis ederken muhakkak üzerine biraz daha zeytinyağı ilave edin. Erken hasat gibi daha aromalı yağlarınızı bu noktada kullanabilirsiniz.
  12. Son olarak, her zeytinyağlı gibi elbette soğuyunca daha da lezzetli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

 

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

 


Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar