Şef Sercan Çam Tarifi ile Şakşuka

RSS
Şef Sercan Çam Tarifi ile Şakşuka

 

Domates mevsimine veda ederken kahvaltı için yapılabilecek en lezzetli tariflerden birini sizlerle paylaşıyoruz.

Hem fırında hem ocakta kullanılabilen Hecha demir döküm tavanız sayesinde zahmetsizce hazırlayabileceğiniz şakşuka, %100 demir döküm yapısı sayesinde tavanızda uzun süre sıcacık kalmaya devam eder. Size de sofralarda keyifle uzun uzun sohbet etmek kalır!

 

Malzemeler:

  • 500 gram domates
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yumurta
  • Tuz ve karabiber
  • İzmir tulum peyniri

Servis için;

  • Ekmek
  • Fesleğen

 

Yapılışı:

  1. Fırını önceden 190 derecede ısıtın.
  2. Sarımsağı soyun ve pul pul doğrayın. Çeşit çeşit domatesi de elma dilimi doğrayın.
  3. Domatesleri, sarımsağı, zeytinyağı, tuz ve karabiberi Hecha demir döküm tavanıza alın. Karıştırın ve fırında 30 dakika pişirin.
  4. Süre sonunda yumurtaları tek tek kırıp domateslerin üzerine nazikçe koyun. Fırın derecesini 210 dereceye yükseltin ve 8-10 dakika daha pişirin.
  5. Fırından çıkarın, peyniri rendeleyin. Zeytinyağı döküp servis edin.

 

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar