Şef Sercan Çam Tarifi ile Şeftali Kumpir

RSS
Şef Sercan Çam Tarifi ile Şeftali Kumpir

 

Akşam yemeği sonrası hafif ve lezzetli bir tatlıya kim hayır diyebilir? Bu tarif, özellikle yaz akşamlarınızın vazgeçilmezi olacak.

Hecha demir döküm ızgara tavanız ile ocakta başlayıp fırında lezzetlenecek şeftali kumpir tarifini yapmak oldukça kolay ve pratik!

Alacağınız övgülere ve tarif sorularına şimdiden hazır olun.

Malzemeler:

  • 4 adet şeftali
  • 3-4 yemek kaşığı bitter çikolata
  • 1 paket tahıllı bisküvi
  • 4-5 yemek kaşığı ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı vişne
  • Taze nane

Yapılışı:

  1. Şeftalileri ortadan ikiye kesin. Düz durması için alt tarafını da çok az kesin.
  2. Hecha demir döküm tavanızı ısıtın ve şeftalileri izleyin.
  3. Tahıllı bisküviyi elinizle kırın, cevizi ve bitter çikolatayı bıçaktan geçirin.
  4. Izgara şeftalilerin ortasını oyun. Bütün malzemeleri karıştırın ve şeftalileri doldurun.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 7-8 dakika bisküviler renk alana kadar fırınlayın.
  6. Taze nane ile servis edebilirsiniz.

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar