Yozgat-İncir Uyutması

Yozgat’ın meşhur incir uyutmasını bir de Hecha farkı ile deneyin.

20 cm küçük boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-20cm-tencereler/

Malzemeler

2,5 su bardağı süt

150 gram kuru incir

2 yemek kaşığı toz şeker

5 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi

3 tatlı kaşığı dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı

Kuru incirleri yıkayın, biraz suda bekletin, sonrasında küçük parçalar halinde doğrayın.

Sütü Hecha küçük boy tencerede ısıtın ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

Aynı yoğurt mayalama işlemindeki gibi dayanabileceğiniz ısıya gelince doğradığınız incirleri ekleyin.

El doğrayıcısıyla incirleri parçalayın, pürüzsüz hale getirin.

Tatlıyı kuplara paylaştırın, her kupun üzerine bir tatlı kaşığı ceviz ve biraz antep fıstığı ekleyin.

Kupların üzerini streç film ile ya da bir örtü yardımıyla sıkıca kapatın, ortalama 3 saat kadar mayalanmaya bırakın. Buzdolabına yerleştirip bekleyin. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.