Yılbaşı Suflesi

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı, yumuşatılmış

⅓ fincan granüle şeker, güveçler için ayrıca

3 büyük yumurta, oda sıcaklığında, ayrılmış (beyazlar ve sarılar)

180 gram acı çikolata (% 70 kakao), parçalara ayrılmış

½ su bardağı krema

2 tam çorba kaşığı un

bir tutam tuz

Pudra şekeri, üzeri için

 

Yapılışı

Fırını 200 C’de önceden ısıtın. Hecha mini güveçlerinizi tereyağıyla cömertçe yağlayın ve  toz şeker ile kaplayın.

Yumurta beyazlarını ve bir tutam tuzu yaklaşık 2 dakika çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve orta sertlikte çırpmaya devam edin.

Yumurta sarısını kalan şekere ekleyin ve çırpın. Un ekleyin ve iyice karıştırın.

Kaynar suyun üstünde metal bir kasede çikolataları eritin, krema ekleyin ve pürüzsüz olana kadar ara sıra karıştırın.

Çikolata sosunu yumurta sarısı karışımı üzerine aktarın ve yumurta beyazı içine hafifçe dökün.

Güveçleri eşitçe bu karışımla doldurun. Fırında sufle kabarıncaya kadar pişirin, ancak merkezler yaklaşık 14 dakika hala sıvı haldedir.

Şekerlemeler şekeri ile tozları toplayın ve hemen servis yapın.

                                                                       -Şef Pelin Dumanlı-