Yağız Izgül’ün Annesinin Sandviç Tarifi

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text el_title=”Yağız Izgül’ün Annesinin sandviç tarifi” enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

“Çocukken okuldan gelince annemin hemen her gün yaptığıklasik sandviç tarifi” – Yağız Izgül

Malzemeler

Isteğe göre 300 gr liğme tavuk ya da 6-7 adet kasap köfte

Isteğe göre yarım ekmek ya da baget ekmek

Ev yapımı mayonez ya da krem peynir

Tuz

Karabiber

Taze soğan

(köfteli versiyonda annem domates ve sivri biber dekullanırdı tercih sizin)

Ev yapımı mayonez tarifi:

2 adet çok gezen organik yumurta

1 su bardağı kanola yağı

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığiı limon suyu

Yarım çay kaşığı tuz

Bütün malzemeler derin bir kaba alınır ve tahta bir kaşıkile karıştırılır.

Daha sonra blenderda köpürünceye kadar çıpılır.

Tarif

Ekmeğin arası yarılır.

Taze soğan ince kıyılır ve mayonezle karıştırılır, ekmeğesürülür.

Arasında tavuk ya da köfte konur tuz ve karabiber ilaveedilir tercih edilen mazlemeler varsa eklenir.

Sandviç kapanır ve afiyetle yenir.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]

Views: (965)