Yabani Havuç Püreli Dana Kaburga

30 cm yuvarlak ızgara tava ve 28 cm büyük boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

30 cm yuvarlak ızgara tava için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/buyuk-izgara-tavalar/

28 cm büyük boy tencere için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-28cm-tencereler/

Malzemeler

2 adet dana kaburga

2 yemek kaşığı un

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Biberiye

2 baş sarımsak

3 bardak et suyu

Kekik

1 paket domates püresi

2 kaşık barbekü sosu

2 adet havuç

2 adet yabani havuç

1 küçük turp

Yarım bardak krema

Muskat

1 diş sarımsak (püre için)

Tarif

Hecha sos tenceresinde havuçları haşlayın.

Hecha Big Grill Round’u ısıtın.

Dana kaburgaları; tuz, karabiber ve barbekü sos ilefırçalayın. Maşa yardimi ile 4 tarafını Hecha Big Grill Round’da mühürleyin.

Hecha Ottoman 28cm’in içinde zeytinyağı, sarımsak, biberiyeyaprakları, et suyu ve domates püresini ısıtın. Tuz, karabiber ve kekiği ilaveedin.

Mühürlediğiniz dana kaburgaları Hecha Ottoman tencereniniçine ekleyin, kapağını kapatın ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Haşlanan havuçları süzün. Krema, tuz, karabiber ve muskatile beraber püre haline getirin.

Kaburgayı ve püreyi beraber servis edin.