Van-Kavut

Hecha sığ tencere ve sosluk kullanılmıştır.

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-sig-tencereler/

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/diger/sos-tenceresi/

Malzemeler

2 su bardağı kavut unu (Kavut, Van’a özgü kavrulmuş ve ikinci kez öğütülmüş buğday unudur)

1 su bardağı su,

1 su bardağı şeker,

5 yemek kaşığı tereyağı.

Hazırlanışı

Şerbeti hazırlamak üzere su ve şekeri Hecha tencerede kaynatın. Kaynamaya ve yoğunlaşmaya başlayan şerbetiniz, kıvama geldiği zaman altını söndürün ve ılınana kadar dinlendirin.

Hecha sığ tencerenin içine kavut unu ve 4 su bardağı su ekleyip karıştırarak hamur kıvamı alana kadar pişirin.

Altını söndürüp, bir tepsiye boşaltın. Üzerine şerbet gezdirip, bir kaşıkla yer yer delikler açarak hamurun şerbeti emmesini bekleyin.

Servis yapılacağı zaman, Hecha sosluk tencerede tereyağını eritip, kızgın iken kavutun üzerine gezdirin. İsterseniz üzerine şerbet dökmeden sadece kızgın tereyağı da gezdirebilirsiniz. Şerbet yerine pekmez veya bal kullanabilirsiniz.