Tex-Mex Pilav

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Ihtiyaçlar: Hecha Ottoman sığ tencere

 

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı tavuk suyu

1 bardak konserve mısır

1 adet soğan

400 gr kıyma

1 demet kişniş

1 yemek kaşığı kimyon tohumu

1 bardak jalepeno biberi

1 yemek kaşığı tereyağı

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

 

Tarif

Pirinci 3-4 saat ilik suda ıslayın ya da bir süzgeçte soğuksuda yıkayıp nişastasını alın.

Tereyağı ve zeytinyağını karıştırın.

Soğanları ince kıyın, üzerine kimyon tohumunu ekleyipkavurun.

Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin. Bir kaşıkyardımı ile kıymayı bastırıp dövün.

Pirinci ekleyin, 2-3 dakika kavurun.

Tavuk suyu ve tuz, karabiberi ekleyin. Bir aşım kaynadıktansonra kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.

Kişnişleri ince kıyın.

Su çekmeyi bıraktıktan 5 dakika sonra mısırları, kişnişi vejalepeno biberlerini ekleyin.

Pilavın üstünü bez ile örtüp, 15-20 dakika demledikten sonraservis edebilirsiniz.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]