Sporcu Tavuğu

Malzemeler

2 adet göğüs tavuk
2 sap biberiye
1 tatlı kaşığı kimyon tohum
1 tatlı kaşığı rezene tohum
1 tatlı kaşığı karabiber tane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 demet roka
1 kırmızı soğan
1 bardak çeri domates
Zeytinyağı

Buzdolabı poşetinin içine zeytinyağı, baharatlar, tuz ve biberiye yaprakları konulur.
Göğüs tavuklar ortadan ikiye açmak sureti ile kesilip bu poşetin içine koyulur, 3-4 dakika elle yumuşak masaj yapılır daha sonra buzdolabına konulur. Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra çıkarılıp oda sıcaklığına getirilir.
Bir yandan döküm tava orta sıcaklıkta ısıtılır.
Çeri domatesler Hecha sosluk yardımı ile zeytinyağında 1 dakika kavrulur. Kırmızı soğanlar piyazlık doğranır ve roka ile birlikte tabaklara konur.
Isınması tamamlanan döküm tavaya tavuklar konulur ve çevirilerek 6-8 dakika pişirilir.
Sağlıkla yenecek bir lezzet olan sporcu tavuğunuz hazır! -Yağız İzgül-