Soğuk Yeşil Çorba

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text el_title=”Soğuk yeşil çorba” enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

“Çorbalar ramazan soflarının olmazsa olmazlasındandır, ama bu sene olan ramazan için soğuk çorba tarifleri vermek taraftarıyım. Keskin aromlardan da mümkün olduğunca uzak durmaya çalışalışalım.” – Yağız Izgül

 

Malzemeler

3 yk zeytinyağı

1 soğan

1 diş sarmısak 

1 limon 

1 misket limonu

3 adet yeşil tatlı biber

2 adet salatalık

3 yaprak fesleğen

3 yaprak nane

3 sap kişniş

4 dilim tatlı kavun, dilimlenmiş halde

1 tutam tuz, 

1/2 tutam karabiber

( ağır geleceğini düşünüyorsanız soğan ve sarmısak kullanmadan da yapabilirsiniz.)

 

Tarif

Hecha mini coccotteleri buzdolabında önceden yarım saat kadar soğutun.

Tüm malzemeler bir mixerde homojen kıvam alıncaya kadar çevirilir. Püre olmasından hoşlanmıyorsanız blenderdan geçiriken su ilave edebilirsiniz.

Soğuttuğunuz mini cocottelerda servis edin.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]