Sinop-Mısır Pastası

24 cm orta boy tencere ve 22 cm sahan kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/22cm-sahan/

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

Malzemeler

4,5 su bardağı su

2,5 su bardağı mısır unu

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet yumurta

Tuz, pul biber

Yapılışı

Hecha tencereye suyu ekleyip içine tuz ekleyerek kaynatmaya başlayın. Kaynayan tuzlu suya mısır ununu ekleyin. Unun topaklanmaması için sürekli ama yavaş yavaş karıştırın ve koyulaşmasını sağlayın. Hecha sahanda tereyağına yumurtaları kırın. Mısırı ortası boşluk olacak şekilde servis tabağına alın. Boş bıraktığınız mısırın üzerine yumurtalı terayağlı sosu yerleştirerek servis edin. Üzerine tuz, pul biber ekleyin. Tereyağında yumurtaları kavururken tercihinize göre salça, soğan ve kıyma da ekleyebilirsiniz.