Siirt-Büryan Pilavı

28 cm düz yuvarlak tava ve 28 cm büyük boy sığ tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-sig-tencereler/

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler

2 su bardağı pirinç,

250 gram kuzu kuşbaşı,

1 adet büyük boy soğan,

1 tatlı kaşığı limon suyu,

1 tutam karabiber,

2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı,

2,5 su bardağı su (et için).

Yapılışı

Önceden ıslattığınız pirinçler bir kenarda beklerken, kuşbaşı doğranmış olan kuzu etlerini Hecha düz yuvarlak tavada suyunu bırakana kadar pişirin. Etler pişmeye başladığında üzerine doğranmış soğanları ve ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin.

Büyük boy Hecha sığ tencerede pirinçleri terayağı 2-3 dakika kavurun. Beyaz görünmesi için birkaç damla limon suyu ile karıştırdıktan sonra suyunu ve et harcını ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.