Sebze Dolgulu Biftek Roll

28 cm yuvarlak düz tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler:

  • 8-10 tane ince dilimlenmiş sığır filetosu
  • Tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sebze Dolgusu için
  • 1 adet küçük havuç (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

  • Bifteklerinizin her iki tarafını tuz, karabiber ve zeytinyağı ile terbiyeleyin ve 30 dakika marine olmasını bekleyin. Biftekler beklerken sebzelerinizi kesmeye başlayabilirsiniz.
  • Tereyağınızı orta ateşte pişen Hecha tavanızda eritin, üzerine sebzeleri ekleyin ve 5 dakika pişirin. Marine bifteğinizden bir parça alın ve sebzelerinizi içine dizerek sarın. Kürdan ile dağılmasını engelleyebilirsiniz.
  • Hecha düz tavanızı orta ve yüksek ateş arasında ısıtmaya bırakın. Lezzet katması için zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tavanız ısınınca sebze dolgulu biftek roll lerini yerleştirin ve her 1 dakikada çevirerek iki tarafında pişmesini sağlayın. İstediğiniz pişme derecesine gelene kadar pişirin. Kürdanları çıkararak servis edin. Şef Pelin Dumanlı