Sağlıklı Parmak Tavuk Paneler

Hecha’da sağlıklı parmak tavuk paneler, afiyetler olsun!

Malzemeler

40 gr. ceviz

40 gr. rüşeym

40 gr. tam buğday unu

1/2 kap buğday unu

1 adet yumurta beyazı

2 adet tavuk göğüs

Hazırlanışı

Hazırlaması çok kolay!

Fırınınızı 210 dereceye getirin. Ceviz, rüşeym ve buğday ununu mutfak robotundan geçirin.

Tavuk göğüslerini jülyen kesip sırasıyla tam buğday unu, yumurta beyazı ve hazırladığınız cevizli karışıma batırın. Tavukları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın ve fırına atın. Bu arada fırının sıcaklığını 190 dereceye indirin.

10. dakikada çevirmek sureti ile toplam 20 dakika pişirin.

Lezzet önerisi

Parmak tavukların yanında…

Bu tarifin yanında enfes bir patates kızartması ve harika bir sos hazırlamanızı öneririm. Patatesleri istediğiniz şekilde kesip sıvı yağ ile sıvadığınız düz bir tavada kızartın. Üzerlerine rende parmesan ve pul biber serpin.

Sos içinse bir kasenin içerisinde 2 yemek kaşığı tohumlu hardal ve 1 çay kaşığı bal koyup iyice karıştırın. Parmak tavuklarının yanına çok yakışan bu iki lezzete hem çocuklarınız hem konuklarınız bayılacak.

Şef Yağız İzgül