Portakal Aromalı Muskatlı Kek

MALZEMELER

1 adet portakal
Yarım limon suyu
3 adet iri yumurta ( Ufaksa 4 adet )
60 gr oda ısısında tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Muskat rendesi

Üzeri için
Pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayırın.
Beyazlarını bir fiske tuz ile krem şanti gibi koyu kıvama gelene kadar çırpın.
Portakalı dörde bölün. Blendıra koyup püre haline getirin. Kabukları dahil.
Tereyağı ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
Tek tek yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin.
Portakal püresi ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve muskat rendesi ekleyin (Ufak rendeye 20 dokunuş)
Çırpılmış yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan yukarı havalandırarak karıştırın.
Karışımı, yağlayıp hafifçe unladığınız Hecha Döküm Tencereye dökün.
200 C’de 40 dk pişirin.

4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 45 dk Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5 -Hilal Dokuyucu-

Views: (576)