Porçini Mantarlı Risotto

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

 

Malzemeler:

  • 250 gr taze porçini mantarları (büyük büyük doğranmış)
  • 1 büyük soğan (ince kıyılmış)
  • 2 kap risotto pirinci
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ bardak beyaz şarap
  • 1 kap parmesan peyniri (rendelenmiş)
  • 1 küçük sebze veya et bulyon
  • Tuz
  • Servis için ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

  • Hecha demir döküm tencerenize zeytinyağını gezdirin, Üzerine doğranmış mantarları ekleyin ve 15 dakika karıştırarak kavurun. Mantarları tencereden alıp başka bir kaba yerleştirin.
  • Bu arada küçük bir tencerede et bulyonu düşük ateşte eritin. Aynı tencereye soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Pirinci ekleyin ve güzel bir koku yayılana ve pirinçler tane tane ayrılana dek kavurun. Üzerlerine şarabı dökün ve karıştırın.
  • Ardından 1 çorba kepçesi yardımıyla pirinç iyice suyunu çekene ve üstüne çıkana kadar kadar et suyundan ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırmaya başlayın ve karıştırmaya devam edin.
  • 5 dakika sonra mantarları ekleyin.
  • Risotto her suyunu çektiğinde et suyu ekleyin. Pirinç iyice yumuşadığında ateşin altını kısın ve baharatlayın.
  • Yağını ekleyin sonra da parmesanı üzerine serpiştirin. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
  • -Şef Pelin Dumanlı-