Pilav Pişirmenin Püf Noktaları

Hecha ile en güzel pilavı sen pişir!

Öncelikle pilav yaparken kullandığınız pirinç çok önemlidir. Bizim size önerimiz, iri taneli, pişirildiğinde tane tane ayrılan, hafif ve yüksek su çekme kapasitesi ile baldo pirinçtir. Her zaman aynı pirinci kullanmak yanılma riskinizi azaltır.
Sıra geldi pirinçleri ıslatmaya. Pirincinizi mutlaka ılık suda 1-2 saat bekletip, nişastasını iyice akıtmalısınız. Önceden pirincinizi ıslatmak, pilavın yumuşak ve tane tane olmasına yardımcı olur.
Mutlaka tereyağ kullanın. Tereyağı ve sıvıyağını eklediğiniz 24 cm Hecha tencerenize pirinçleri de ekleyin, kısık ateşte kavurmaya başlayın. Pirincin rengi saydamlaşınca suyu ekleyin, kısık ateş döküm tencere sayesinde tüm yüzeye eşit olarak yayılır ve tencereniz sıcaklığı muhafaza eder.
Önerdiğimiz gibi baldo pirinç kullanmaya karar verirseniz 1 ölçüye 1 ölçü su koymanızı öneririz. 1 ölçüye 1 ölçü su ile pilav mı pişer demeyin! Artık pişer 🙂 Hecha ile fazla suya gerek yok, çünkü Hecha tencerenizin yoğuşmalı kapakları sayesinde yemeğiniz kendi suyunu yaratacaktır.
Pilavınızı pişirirken mümkün oldukça karıştırmamaya özen gösterin. Mutlaka karıştırmanız gerekiyorsa pirinçlere zarar vermemek adına oldukça dikkatli olmalısınız.
Daha beyaz, pırıl pırıl ve tane tane bir pilav istiyorsanız, pişmekte olan pilavınızın üzerine bir kaç damla limon sıkmalısınız.
Geldik pilavı dinlendirme aşamasına…
Dinlendirmeye bırakmadan önce tenceredeki pilavınızı bir kaşık yardımıyla hafifçe alt üst edin, karıştırın. Nem dengesi sağlandığında dinlendirme aşamasından çok daha verimli bir sonuç alırsınız.

Lezzet Önerisi

Sağlığınız elveriyor ve lezzeti yükseltmek istiyorsanız, Hecha sos tencerenizde tereyağ eritin ve pilavınızın üzerinden gezdirin. İşte nefis bir pilav! Afiyetle yiyebilirsiniz.