Patlıcan ve Köz Biberli Nohut Yahnisi Tarifi

[ig_row][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli bir seçenek…Bu gibi baharatlı yahnilerde döküm tencere kullanmak, kapağının altında bulunan lezzet noktacıkları sayesinde içerideki buharın sürekli olarak birbiriyle karışıp yemeğin üzerine yağmasına vesile olacağından lezzeti kat be kat artıracaktır. Tavsiyem en kısık ateşte 45 dakika…

 

Malzemeler

 

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
20 gr yer fıstığı
1 kapya biberi
1 patlıcan
2 soğan
2 diş sarmısak
1 konserve domates
1 konserve nohut
1/2 lt sebze suyu
1 demet maydonoz

  • elimizin altında : tuz, karabiber, zeytinyağı 

 

 

Önerilen Hecha Ürünleri Ottomann 28cm Tencere ya da Ottomann 28cm Sığ Tencere, Skillet 28cm 

 

 Yapılışı

  1. Fırınınızın üst ızgarasını açın ve 200 dereceye getirin
  2. Kapya biberini sapından ortalayın ve iki parçaya kesin, çekirdeklerini ayırın.
  3. Patlıcanı 1cm dilimler halinde kesin
  4. Hecha Skillet tavanın yüzeyini zeytinyağı ile sıvayın. Patlıcanları ve biberleri(kabuklu kısımları yukarı gelecek şekilde) tavaya aktarın. Bir fırça yardımı ile patlıcan ve biberleri zeytinyağı ile sıvayın. 20 dakika kadar (közleninceye kadar) fırınınızın üst gözünde pişirin
  5. Bu esnada bir havanda kimyon tohumu ve kişniş tohumunu iyice dövün. Son olarak fıstıkları da ekleyip dövmeye devam edin.
  6. Soğanları küçük küpler halinde kesin, diş sarmısakları doğrayın ve bir Hecha Ottomann Tencere’nin içerisinde 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
  7. Soğanları tencereye alın ve kavurmaya başlayın, renkleri dönmeye başlamadan havandaki baharat karışımını ilave edip karıştırın. Son olarak sarmısakları ekleyin.
  8. Fırından aldığınız patlıcan ve biberleri lokmalık şekilde kesin ve tencereye ekleyin
  9. Konserve domatesi, kekiği ve nohutları da ekleyin ve 1 dakika kadar beraber kavurun. Sebze suyunu ilave edin. 5 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra kapağını kapayın ve kısık ateşte 45 dakika ya da orta ateşte 25 dakika kadar pişirin. Bu esnada tuzunu ve biberini ekleyip lezzetini kontrol edin.
  10. Maydonozları ince kırpın ve pişmenin bitimine doğru yahniye ekleyin.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]