Palamut Buğulama

Malzemeler:

  • 1 büyük palamut (1 Kg)
  • 1 büyük patates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 4-5 adet sivri biber
  • 3 olgun domates
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 1 limon
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2-3 adet kuru biber
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
    • Nasıl yapılır?

    Balıklar balıkçıdan alınırken yuvarlak yuvarlak doğratılmasını öneriyoruz.

    Patatesleri halka halka doğrayıp tencerenin dibine diziyoruz.

    Soğanları da halka halka doğrayıp tencereye diziyoruz, üzerine balıkları dizip sırasıyla biberler ve küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.

    En üste kabuğunu soyduğumuz limonu dilimliyoruz, maydanozu doğruyoruz, defne yapraklarını ve baharatlarını serpiyoruz.

    Sulandırdığımız salçayı dökelim. Yağını gezdirip ocağa alalım. Kaynayana kadar hızlı ateşte sonra altını kısıp kısık ateşte balıklar ve sebzeler pişene kadar pişirelim.

    Afiyet olsun!