Organik Çocuk Sandviçi

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text el_title=”Organik Çocuk Sandviçi” enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Mazlemeler

Panini ekmek

1/2 patlıcan

1/2 kabak

1 kapya biberi

1 sarı biber

2 dilim suda mozarella (Mozarella peyniri, manda sütündenyapılan bir peynirdir. Taze olduğu sürece rengi beyazdır. Yarı-yumuşak birpeynirdir. Günü gününe tüketilmesi gerekir ancak günümüzde bu süre vakumlupoşetler ile uzatılır.)

1 yemek kaşığı tohumlu hardal (isteğe bağlı olarak)

6 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Tarif

Patlıcanlar ve kabaklar 0,5 cm kalınlığında dilimlenir.

Kırmızı ve sarı biberin filetosu çıkarılır.

Hecha döküm düz tavada, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır;patlıcanlar renk alıncaya kadar önlü arkalı sotelenir. ( 3’er dakika)

2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır; kabaklar her iki yüzü2-3 dakika kızarıncaya kadar sotelenir.

2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır; kırmızı ve sarı biberlertoplam yaklaşık 3 dakika kadar sotelenir.

Amaç patlıcanlar dışında sebzeleri biraz diri bırakmak veböylece besin değerlerini mümkün olduğu kadar korumak.

Panini ekmeğin, iç ve dış tarafı döküm tavanının altıkapandıktan sonra, tavaya bastırılır. (Istediğiniz kıvama gelinceye kadarsebzelerden kalan yağı ekmeğe geçirin)

Tohumlu hardal ekmeğe sürülür.

Aralanan ekmeğe, sebzeler dilediğiniz şekilde dizilir, halensıcak olan sebzelerin üzerine mozarella peyniri dizilir ve peynir eritilir.

Tuz ve karabiber eklenrek afiyetle yenir.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]